Öğrencilerimizin "TEKNOFEST Tübitak 2242" Birincilik Başarısı

Teknofest Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nda "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi "Sosyal Yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi olmuştur. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üy. Enis Karaarslan’ın danışmanlığında proje takımı; MSKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ömer Furkan Berber, Ahmet Davut Atli ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi İbrahim Eser’den oluşmaktadır.

2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında; 20-22 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen final yarışmasında; ilk değerlendirmeleri geçen 9 kategoride toplam 115 Proje değerlendirmeye alındı. Her kategoride jürilerin verdiği karar neticesinde 27 proje ödüle layık görüldü. Değerlendirmeler sonucunda derece alan projeler, çalışmalarını TEKNOFEST 2023 kapsamında sergileyecek ve ödüllerini burada alacaklardır.

Projede; tasarım ve tedarik sisteminde aracıları en aza indirgemek için müşterilerin, ürünü tasarlayan ve üreten tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır. Tarafların akıllı sözleşmelerle anlaşma yapmaları kolaylaştırıp süreç hızlandırılmakta ve müşterilere piyasa fiyatlarının altında bir fiyat sunulmaktadır. Girişimcilerin rekabet etmesini sağlayacak bu merkeziyetsiz modelle küçük firmaların büyümeleri ve ülke ekonomisine kazandırılması hedeflenmektedir. Proje hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Proje danışmanı Dr. Öğr. Üy. Enis Karaarslan: "2018 senesinden beridir MSKÜ Blokzinciri Araştırma Grubu (MSKÜ BcRG) bünyesinde öğrencilerimizle birlikte blokzincir teknolojisine dair birçok çalışma ile önemli başarılara imza atmaktayız. Çalışmalarımıza MSKÜ ALM Tematik Laboratuvarlar katında bulunan Metaverse Laboratuvarında devam ediyoruz. Öğrencilerimizin fikri e-ticaret alanında bir fark yaratmayı hedeflemektedir ve Tübitak Bireysel Genç Girişim (Bigg) desteği üzerinden şirketleşme hedefi de bulunmaktadır. Onların üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden eminim. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörümüz Prof.Dr. Turhan Kaçar hocamız Teknofest kapsamında Tübitak 2242 yarışmasında birinci olan ekibimizi makamında ağırladı ve onlarla sohbet etti. Bir aksilik olmazsa ödül töreninde de öğrencilerimizin yanında olacak."

 

Son Güncelleme Tarihi : 11.04.2023 11:49 Okunma Sayısı : 668

Son Haberler