Öğrencilerimiz Youth IGF Turkey etkinliğinde davetli konuşmacı olarak projelerini anlattılar

Bu sene beşincisi düzenlenen Türkiye Gençlik İnternet Yönetişimi Forumu (Youth IGF Turkey) etkinliğinde Bilgisayar Mühendisliği MSKÜ Blokzinciri Araştırma Grubu (MSKU BcRG) üyelerinden Umutcan Korkmaz ve İlayda Altunlu davetli konuşmacı olarak yer aldılar. Etkinlikte alanın uzmanları, İnternet derneği desteği ile Türkiye’nin birçok ilinden gelen üniversite öğrencilerine internet ve bilişim konularında çeşitli sunumlar ve eğitimler verdiler.

MSKÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz; sivil toplum projeleri olan NGO-TR'i sundular. Gönüllülerin sivil toplum örgütlerinde daha aktif yer almaları için geliştirmekte oldukları blokzinciri ve oyunlaştırma tabanlı bir çözüm olan NGO-TR projesini anlattılar.

Türkiye Gençlik İnternet Yönetişimi Forumu (Youth IGF Turkey) Nedir?

Özel sektör, akademi, sivil toplum, ve teknik komünitenin genç temsilcilerini bir araya getirerek 2015'ten beri her yıl internetle ilgili yeni trendleri, toplumsal etkileri, politikaları öğrenmeyi, tartışmayı ve bilgi alışverişinde bulunmayı amaçlayan Türkiye Gençlik İnternet Yönetişimi Forumu (Youth IGF Turkey), ülke gençlerinin internetle ilgili konulara dair ulusal, bölgesel ve küresel seviyelerdeki oluşumlara aktif katılımını arttırmayı hedefler. Youth IGF Turkey, Birleşmiş Milletler'in resmi olarak tanıdığı bölgesel ve ulusal forumlar arasında yer almaktadır.


Son Güncelleme Tarihi : 21.11.2019 11:50 Okunma Sayısı : 864

Son Haberler