Stajlarla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. MSKU CENG staj web sitesini inceleyiniz.
Link: http://www.bilgisayar.mu.edu.tr/tr/staj-3822
2. Web sitesinden gerekli bilgi ve dokümanlara ulaşabilirsiniz.
3. Staj ile ilgili bütün sorular mskucengstaj@gmail.com adresine sorulmalıdır. Farklı e-posta adreslerine gönderilen sorular cevaplanmayacaktır.
4. Staj yerini bulmak öğrencinin sorumluluğundadır.
5. Stajlar uzaktan veya yüz yüze yapılabilir.
6. Staj yapılacak kurum en az 1 bilgisayar mühendisi çalıştırmak zorundadır.
7. Staj yapılacak kurum resmi veya özel kurum olabilir.
8. Minimum staj süresi 20 iş günüdür.
9. Staj süresi hesaplama: staj yapacağınız yer resmi kurum ise Pazartesiden Cumaya haftalık 5 iş günü, özel kurum ise Pazartesiden Cumartesiye haftalık 6 iş günü olarak sayılmaktadır.
10. Staj süresine resmi tatiller ve sağlık raporu aldığınız günler dahil değildir.
11. Üniversitenin açık olduğu tarihler süresinde (bütünleme sınavlarının bitiş tarihi de dahil olmak üzere) staj yapılamaz.
12. Staj tarihleri web sitesinde belirtilen tarihler arasında olmak zorundadır.
13. Aynı yaz döneminde toplamda minimum 40 iş günü sağlaması şartıyla 2 staj birden yapılabilir.
14. Aynı yaz döneminde, aynı firmada, farklı departman/konularda çalışmak şartıyla 2 staj birden yapılabilir.
15. Yurtdışında staj yapmak isteyen öğrenciler için Pazartesiden Cumaya haftalık 5 iş günü sayılması şartıyla minimum 20 iş günü ve diğer tüm kurallar aynı şekilde geçerlidir.
16. Staj yapılacak kurum ile anlaştıktan sonra web sitesinden elde edebileceğiniz “Firma Onay” belgesi eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.
17. E-devlet üzerinden alınacak “Müstehaklık Belgesi” ile "Firma Onay Belgesi" mskucengstaj@gmail.com adresine gönderilmelidir.
18. Yabancı öğrenciler için “Müstehaklık Belgesi” gerekmemektedir.
19. Staj yapılacak kurum stajınızın üniversitemiz tarafından zorunlu olduğuna dair belge talep ettiği takdirde, ilgili belgeye web sitesinden “Staj Zorunluluk Yazısı” adıyla ulaşılabilir.
20. Staj yapılacak kurum stajınız süresince sigortanızın üniversitemiz tarafından karşılanacağına dair belge talep ettiği takdirde, ilgili belgeye web sitesinden “Sigorta Yazısı” adıyla ulaşılabilir.
21. Staj tamamlandıktan sonra “Staj Raporu” doldurulur. İlgili şablon ve örnek staj raporuna web sitesinden ulaşılabilir.
22. Staj süresince yapılan işler ve görevler staj raporunda detaylı açıklanmalıdır. Varsa yazılan kodlar mutlaka staj raporunun sonuna Ek olarak konulmalıdır.
23. Tamamlanan staj raporu mskucengstaj@gmail.com adresine gönderilir. Staj raporları sadece ve sadece e-posta yoluyla iletilmelidir. Elden verilen raporlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
24. Staj yapılan kurumdaki ilgili mentorunuz tarafından “Staj Değerlendirme Formu” doldurularak kapalı zarf ile veya mentorunuz tarafından doğrudan mskucengstaj@gmail.com adresine gönderilir. İlgili form web sitesinde mevcuttur.
25. Staj raporlarını ve staj değerlendirme formlarının teslim edilme tarihi bir sonraki Güz döneminin başlangıç tarihinden itibaren 5 haftadır. 5. Hafta Cuma günü saat 23:59’a kadar raporlar e- posta yoluyla iletilmek zorundadır.
26. Yaz dönemi boyunca yapılan staj veya stajlar için bir sonraki Güz döneminde ilgili Summer Practice (CENG 3009, CENG 4013) dersine kayıt yapılması gerekmektedir.
27. Staj notları, derse veya derslere kayıt yapıldığı takdirde ilgili Güz dönemi sonunda sisteme “Geçti” veya “Kaldı” şeklinde girilecektir.