Öğrencimiz Recep Ahmet Sarıtekin Google Summer of Code'a kabul edildi

Bölümümüz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Recep Ahmet Sarıtekin makine öğrenmesi üzerine yürüttüğü azimli çalışmasının karşılığını aldı. Recep Ahmet Sarıtekin’in TensorFlow için hazırladığı "TensorFlow Datasets - Implement key research data in TFDS" projesi Google Summer of Code (GSoC) programınca desteklenmeye uygun bulunmuştur.

GSoC doğrudan Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page tarafından ortaya atılan fikirle 2005 yılında başlatılan, üniversite öğrencilerinin özgür yazılıma olan ilgisinin artması ve özgür yazılım projelerinin desteklenmesi amacıyla Google tarafından yürütülen bir projedir. 14 yıldır devam eden bu projede, 2019 yılında dünya çapında 7,555 kisi başvurmuş, 64 ülkeden sadece 1,276 öğrenci seçilmiştir. Recep Ahmet Sarıtekin’in projesi Türkiye'den kabul edilen 9 proje arasında yer almaktadır.

Recep Ahmet Sarıtekin’in Türkiye ile sınırlı kalmayan, dünyaya açılan bu başarısı yalnızca bölümümüz için değil Türkiye'nin temsili açısından da bir gurur kaynağıdır. Kendisine ve ailesine en içten teşekkür ve sevgilerimizi sunar; kariyerinde başarılar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi : 21.11.2019 11:21 Okunma Sayısı : 866

Son Haberler