Öğrencimiz Mert Kahyaoğlu Google Summer of Code'a kabul edildi

Bölümümüz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, 4. sınıf öğrencisi Mert Kahyaoğlu açık kaynak kodlu yazılımlar üzerine yürüttüğü azimli çalışmasının karşılığını aldı. Mert Kahyaoğlu'nun Github için hazırladığı "GUI/Administrative interface for Jekyll" projesi Google Summer of Code (GSoC) programınca desteklenmeye uygun bulunmuştur. 
 
GSoC doğrudan Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page tarafından ortaya atılan fikirle 2005 yılında başlatılan, üniversite öğrencilerinin özgür yazılıma olan ilgisinin artması ve özgür yazılım projelerinin desteklenmesi amacıyla Google tarafından yürütülen bir projedir. 11 yıldır devam eden bu projede, bu sene dünya çapında 98 ülkeden sadece 1000 öğrenci seçilmiştir. Mert Kahyaoğlu'nun projesi Türkiye'den kabul edilen 10 proje arasında yer almaktadır.
 
Mert Kahyaoğlu'nun Türkiye ile sınırlı kalmayan, dünyaya açılan bu başarısı yalnızca bölümümüz için değil Türkiye'nin temsili açısından da bir gurur kaynağıdır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile mezun olacak meslektaşımız, Mert Kahyaoğlu, hem biz bölüm öğretim üyelerine hem de bölüm arkadaşlarına bu vesile ile paha biçilmez bir mezuniyet hediyesi vermiştir. Kendisine, ailesine ve bu yolda kendisini destekleyen bölümümüz öğretim üyelerinden İzzet Pembeci'ye en içten teşekkür ve sevgilerimizi sunar; yükselen yıldızımız Mert Kahyaoğlu'na kariyerinde başarılar dileriz.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği adına, 
Bölüm Başkanı, 
Bekir Taner Dinçer.

Son Güncelleme Tarihi : 18.11.2019 14:46 Okunma Sayısı : 771

Son Haberler