Lisans Öğrencilerimizin Google Solution Challenge Yarı Final Başarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden bir ekip olarak Google’ın Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 toplumsal sorununa çözüm arayan Google Solution Challenge’a katılan öğrencilerimiz; globalde ilk 50’ye girerek yarı finalistler arasında yer almayı başardı. Değerlendirme süreci 10 finalistin ve ardından kazanan 3 projenin belirlenmesi şeklinde devam edecek. Öğrencilerimizin projesi; Süpermarketlerde son kullanma tarihi yaklaşan (1-2 gün kalan gibi) ürünlerin ve restoranların gün sonlarında arta kalan servis edilmemiş yiyeceklerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamaya çalışan bir uygulama. Proje 17 sorundan açlık ve yoksulluğu azaltmayı amaçlıyor.

Projede görev alan bölümümüz  ve DSC MSKU Topluluğu öğrencilerinin listesi altta verilmektedir.

Tuğba Yılmaz 1. sınıf
Bilge Kağan Ece 1. sınıf
Emir Kaan Kurt 1. sınıf
Yusuf Eren Kaya 2. sınıf
Elif Bilge Parlak 1. sınıf
Mert Beyaz 1. sınıf
Ekin Kar 1. sınıf
Gülşen Beyza Yılmazer 1. sınıf

Mobil Uygulama demo linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Son Güncelleme Tarihi : 21.05.2021 14:09 Okunma Sayısı : 2020